Update 3 - oktober 2020

Soms wil je een podcast maken die niet voor iedereen bedoeld is, bijvoorbeeld een podcast voor je medewerkers, voor een vereniging of voor mensen die betalen voor jouw content. Voor deze podcasts lanceren wij de functionaliteit om verborgen of privé podcasts te maken.

Zichtbaarheid van je podcast instellen

Alle podcasts waren tot nu toe beschikbaar voor iedereen, maar vanaf nu kan je bij het aanmaken van een podcast de zichtbaarheid bepalen van een podcast. Er zijn drie opties voor de zichtbaarheid van de podcasts. Meer info privé podcast / verborgen podcast

1. Publieke podcasts

Dit is de standaard optie: een podcast die iedereen mag beluisteren. Deze podcasts kan je publiceren op alle publieke podcasts platformen zoals Spotify, Apple Podcasts of RadioViaInternet.nl.

2. Verborgen podcasts

De verborgen podcast zit tussen de publieke en privé podcasts in. Met verborgen podcasts kan je verborgen links maken naar een webpagina en rssfeed. Iedereen die deze verborgen link heeft, heeft toegang tot de webpagina en rss feed en kan dus de podcast beluisteren.

Verborgen links aan maken bij een verborgen podcasts

De distributie pagina van een verborgen podcasts is anders dan bij een publieke podcasts. De reden hiervoor is dat je jouw podcasts anders wilt distribueren. Op distributie pagina kan je meerdere links maken naar een verborgen webpagina. Op deze webpagina kan je een link vinden naar de RSS feed of de podcast beluisteren. Je kunt elke verborgen webpagina een naam geven zodat je weer welke link je waarvoor hebt gemaakt.

3. Privé podcasts

De privé podcasts zijn voor podcasts die je met een bepaald aantal mensen wilt delen op basis van hun e-mailadres. Je kunt personen toegang geven door hun e-mailadres toe te voegen, deze personen krijgen vervolgens hun eigen link toegestuurd per mail waarmee ze de podcasts kunnen beluisteren. Je kunt per emailadres zien wanneer ze het laatst de privé link hebben bekeken.

Abonnees beheren bij een privé podcasts

Netzoals bij verborgen podcasts hebben privé podcasts hun eigen distributie pagina. Op deze pagina kan je abonnees door middel van hun emailadres toevoegen. Dit kan door dit per emailadres handmatig toe te voegen of door een CSV of Excel bestand up te loaden.

Factuur ontvangen per email

Daarnaast hebben we de functionaliteit toegevoegd dat je jouw factuur per email opgestuurd krijgt. Standaard gaat dit naar het emailadres waarmee je je hebt aangemeld, maar je kunt ook een ander emailadres opgeven waar de factuur heengestuurd moet worden.

Vanaf nu beschikbaar!

Verborgen en privé podcasts zijn vanaf nu beschikbaar voor mensen die het 50.000 of 150.000 abonnement hebben.

Categorie: Releases
Probeer podcastfeed.nl 10 dagen gratis!
Maak een account
Overige artikelen
Wat is een podcast?

Podcasts worden steeds populairder, maar wat zijn podcast eigenlijk? In dit artikel leggen we kort uit wat een podcast is.

Lees meer
Updates Juni 2020

Ook deze maand hebben we niet stilgezeten en hebben ons platform weer doorontwikkeld. We hebben diverse kleine updates gelanceerd, wat bugfixes, maar ook 1 grote update online gezet.

Lees meer
Update April 2020

We verbeteren continu ons platform, de update van april is een grote update met 2 grote nieuwe functionaliteiten.

Lees meer
Een podcast maken

Een goede professionele podcast maken kan best lastig zijn, waar begin je, hoe zorg je dat je volhoudt, waar moet je het over hebben? En dan heb je het nog niet eens over het opnemen van een podcast, het bewerken en uploaden. Er komt dus veel bij kijken.

Lees meer
Stappenplan: Hoe maak je een podcast?

Je hebt een goed idee voor een podcast, maar hoe maak je eigenlijk een podcasts? En hoe zorg je er voor dat mensen jouw podcast kunnen luisteren? In dit artikel beschrijven we elke stap die je moet nemen.

Lees meer
Wat is een RSS feed van een podcast?

Een RSS feed voor een podcast is onmisbaar, maar waarom is die RSS feed zo onmisbaar, wat is het, waar staat het voor? In dit artikel krijg je antwoord op al die vragen.

Lees meer