Updates Juni 2020

Updates juni 2020

Ook deze maand hebben we niet stilgezeten en hebben ons platform weer doorontwikkeld. We hebben diverse kleine updates gelanceerd, wat bugfixes, maar ook 1 grote update online gezet.

De grote update: PodcastFeed.EU

Het meeste van onze tijd hebben we deze maand gespendeerd aan de Europese versie van PodcastFeed. Nederland is ons thuisland, dus daar zijn we begonnen, maar we hadden altijd al de ambitie om verder te kijken dan Nederland.

Halverwege juni hadden we 'stiekem' PodcastFeed.EU al online gezet, alleen hadden we daar nog geen ruchtbaarheid aan gegeven.

De functionaliteiten zijn helemaal gelijk aan de Nederlandse versie, het verschil is dat het platform in het Engels is, en we hebben ook plannen om daar nog andere talen aan toe te voegen.

De 'kleinere' updates

Doordat het meeste van onze tijd zat in de EU versie hadden we niet zoveel tijd over voor andere grote updates, we moeten nou eenmaal kiezen hoe we onze tijd spenderen.

Gemakkelijker beginnen op PodcastFeed

We kregen een mailtje van een klant waarin hij zei dat hij het beginnen op PodcastFeed niet echt fantastisch vond. We snapten hem en hebben daarom een soort van wizard gemaakt.

Als je nog geen podcasts hebt, dan tonen we een 6-stappenplan die je kunt doorlopen om je eerste podcast te maken. In elke stap geven we je korte uitleg en tips zodat je precies weet wat je moet doen.

Koppelingen met platformen

We willen niets liever dan automatische koppelingen met Apple Podcasts en Spotify

Vaak en veel emailcontact met Spotify helpt daar niet bij helaas, en van Apple hebben we na meerdere mails te hebben gestuurd (heeft iemand een telefoonummer?) nog steeds niets vernomen, anders dan dat ze onze aanvraag in behandeling hebben.

Voor Google hebben we inmiddels wel een automatisch koppeling. Met één druk op de knop kan je jouw podcast laten indexeren door Google, waardoor de podcast opgenomen wordt bij de Google Podcast App, Google Zoeken, Google Home, Google Assistent en Android Auto.

Voor Spotify en Apple kan je nu de link invullen naar deze platformen. Deze link tonen we op de webpagina die je van ons krijgt.

Andere updates

  • Een mooiere (en betere) opmaak van de factuur
  • Je hoeft niet meer persee een afbeelding up te loaden van 1400x1400 pixels, als deze kleiner is, dan maken wij deze groter.
  • PayPal toegevoegd als betalingsmethode
  • Een podcast kan je niet meer op concept zetten, deze functionaliteit bracht verwarring met het publiceren naar de platformen.
Categorie: Releases
Probeer podcastfeed.nl 10 dagen gratis!
Maak een account
Overige artikelen
Wat is een podcast?

Podcasts worden steeds populairder, maar wat zijn podcast eigenlijk? In dit artikel leggen we kort uit wat een podcast is.

Lees meer
Update 3 - oktober 2020

Soms wil je een podcast maken die niet voor iedereen bedoeld is, bijvoorbeeld een podcast voor je medewerkers, voor een vereniging of voor mensen die betalen voor jouw content. Voor deze podcasts lanceren wij de functionaliteit om verborgen of privé podcasts te maken.

Lees meer
Update April 2020

We verbeteren continu ons platform, de update van april is een grote update met 2 grote nieuwe functionaliteiten.

Lees meer
Een podcast maken

Een goede professionele podcast maken kan best lastig zijn, waar begin je, hoe zorg je dat je volhoudt, waar moet je het over hebben? En dan heb je het nog niet eens over het opnemen van een podcast, het bewerken en uploaden. Er komt dus veel bij kijken.

Lees meer
Stappenplan: Hoe maak je een podcast?

Je hebt een goed idee voor een podcast, maar hoe maak je eigenlijk een podcasts? En hoe zorg je er voor dat mensen jouw podcast kunnen luisteren? In dit artikel beschrijven we elke stap die je moet nemen.

Lees meer
Wat is een RSS feed van een podcast?

Een RSS feed voor een podcast is onmisbaar, maar waarom is die RSS feed zo onmisbaar, wat is het, waar staat het voor? In dit artikel krijg je antwoord op al die vragen.

Lees meer