Doorgaan naar content
PodcastFeed.nl

Wat is een RSS feed van een podcast?

Een RSS feed voor een podcast is onmisbaar, maar waarom is die RSS feed zo onmisbaar, wat is het, waar staat het voor? In dit artikel krijg je antwoord op al die vragen.

Wat is een RSS feed?

Een RSS feed is een bestand met gestructureerde gegevens. Dit wil zeggen dat je een veld of label hebt, met daarachter de waarde van dat veld. Als we dit document als voorbeeld nemen, dan ziet dat er alsvolgt uit:

<titel>Wat is een podcast RSS feed?</titel>

Je ziet dus heel gemakkelijk en snel wat de titel is. Het formaat van een RSS feed is XML, wat een veel gebruikt bestandsformaat is voor gestructureerde gegevens.

Waar staat RSS feed voor?

De woorden RSS staat voor Really Simple Syndication, in normaal Nederlands: gegevens delen met andere websites op een hele simpele manier.

Waar worden RSS feeds voor gebruikt?

RSS feeds worden gebruikt om gegevens met andere website te delen, de meeste nieuws websites hebben bijvoorbeeld een RSS feed met het laatste nieuws. Met deze RSS feed kunnen andere website heel gemakkelijk dat nieuws op hun website tonen.

Waarom is een RSS feed voor podcasts onmisbaar?

Dankzij de RSS feed van podcasts kan je jouw podcasts dus op allerlei platformen delen en aanbieden. Je zit niet vast aan 1 platform of website, dankzij de RSS feed kan je jouw podcast ook plaatsen op Apple Podcasts, Spotify of RadioViaInternet.nl

Ook kunnen mensen een RSS feed van een podcast laden in hun favorieten podcasts app.

Door de RSS feeds kan je jouw podcast dus verspreiden over het hele internet zodat zoveel mogelijk mensen, op hun favoriete manier, jouw podcasts kunnen luisteren.

Daarom heet PodcastFeed ook PodcastFeed: vanuit ons podcast hosting platform kan je jouw podcast delen met het hele internet!

Wat staat er in een RSS feed van een podcast?

In het kort: alles. Alle informatie van het podcast kanaal staat er in, bijvoorbeeld:

  • De naam van de podcast

  • De beschrijving

  • Wie de auteur is

  • De afbeelding en website van de podcast

  • De categorie├źn van de podcast

Naast de informatie over de podcast, staan ook alle afleveringen in de RSS feed. Per aflevering staat onder andere de volgende informatie in de feed:

  • De naam en beschrijving van de aflevering

  • Het nummer van de aflevering

  • De locatie, de lengte en grootte van het audiobestand