Wat is een RSS feed van een podcast?

Een RSS feed voor een podcast is onmisbaar, maar waarom is die RSS feed zo onmisbaar, wat is het, waar staat het voor? In dit artikel krijg je antwoord op al die vragen.

Wat is een RSS feed?

Een RSS feed is een bestand met gestructureerde gegevens. Dit wil zeggen dat je een veld of label hebt, met daarachter de waarde van dat veld. Als we dit document als voorbeeld nemen, dan ziet dat er alsvolgt uit:

<titel>Wat is een podcast RSS feed?</titel>

Je ziet dus heel gemakkelijk en snel wat de titel is. Het formaat van een RSS feed is XML, wat een veel gebruikt bestandsformaat is voor gestructureerde gegevens.

Waar staat RSS feed voor?

De woorden RSS staat voor Really Simple Syndication, in normaal Nederlands: gegevens delen met andere websites op een hele simpele manier.

Waar worden RSS feeds voor gebruikt?

RSS feeds worden gebruikt om gegevens met andere website te delen, de meeste nieuws websites hebben bijvoorbeeld een RSS feed met het laatste nieuws. Met deze RSS feed kunnen andere website heel gemakkelijk dat nieuws op hun website tonen.

Waarom is een RSS feed voor podcasts onmisbaar?

Dankzij de RSS feed van podcasts kan je jouw podcasts dus op allerlei platformen delen en aanbieden. Je zit niet vast aan 1 platform of website, dankzij de RSS feed kan je jouw podcast ook plaatsen op Apple Podcasts, Spotify of RadioViaInternet.nl

Ook kunnen mensen een RSS feed van een podcast laden in hun favorieten podcasts app.

Door de RSS feeds kan je jouw podcast dus verspreiden over het hele internet zodat zoveel mogelijk mensen, op hun favoriete manier, jouw podcasts kunnen luisteren.

Daarom heet PodcastFeed ook PodcastFeed: vanuit ons podcast hosting platform kan je jouw podcast delen met het hele internet!

Wat staat er in een RSS feed van een podcast?

In het kort: alles. Alle informatie van het podcast kanaal staat er in, bijvoorbeeld:

  • De naam van de podcast
  • De beschrijving
  • Wie de auteur is
  • De afbeelding en website van de podcast
  • De categorie├źn van de podcast

Naast de informatie over de podcast, staan ook alle afleveringen in de RSS feed. Per aflevering staat onder andere de volgende informatie in de feed:

  • De naam en beschrijving van de aflevering
  • Het nummer van de aflevering
  • De locatie, de lengte en grootte van het audiobestand
Probeer podcastfeed.nl 10 dagen gratis!
Maak een account
Overige artikelen
Wat is een podcast?

Podcasts worden steeds populairder, maar wat zijn podcast eigenlijk? In dit artikel leggen we kort uit wat een podcast is.

Lees meer
Update 3 - oktober 2020

Soms wil je een podcast maken die niet voor iedereen bedoeld is, bijvoorbeeld een podcast voor je medewerkers, voor een vereniging of voor mensen die betalen voor jouw content. Voor deze podcasts lanceren wij de functionaliteit om verborgen of priv├ę podcasts te maken.

Lees meer
Updates Juni 2020

Ook deze maand hebben we niet stilgezeten en hebben ons platform weer doorontwikkeld. We hebben diverse kleine updates gelanceerd, wat bugfixes, maar ook 1 grote update online gezet.

Lees meer
Update April 2020

We verbeteren continu ons platform, de update van april is een grote update met 2 grote nieuwe functionaliteiten.

Lees meer
Een podcast maken

Een goede professionele podcast maken kan best lastig zijn, waar begin je, hoe zorg je dat je volhoudt, waar moet je het over hebben? En dan heb je het nog niet eens over het opnemen van een podcast, het bewerken en uploaden. Er komt dus veel bij kijken.

Lees meer
Stappenplan: Hoe maak je een podcast?

Je hebt een goed idee voor een podcast, maar hoe maak je eigenlijk een podcasts? En hoe zorg je er voor dat mensen jouw podcast kunnen luisteren? In dit artikel beschrijven we elke stap die je moet nemen.

Lees meer